dijous, 5 de juliol del 2007

Ara sí a Montevideo

Vinga doncs, avui dia 5 de juliol sí hem volat fins a Montevideo. Al diari de l'avió, es llegia la polèmica sobre la legalització de l'abortament i el centenari del balneari de Punta del Este.

Hem arribat a la casa on ens allotgem, al carrer Patria 712 i allà ens esperava l'Eduardo. Sembla que lloga la casa en mode Bed&Breakfast principalmen a estudiants (majoritàriament nordamericans) d'espanyol que venen a aprendre l'idioma a un lloc més barat que Espanya i més segur que Bogotà. Per fora la casa és senzilla, però per dins està molt ben decorada.

La casa, a l'estiu, amb el mirador a dalt del terrat

A la casa hi viu també la Carla, una amiga de l'Eduardo, i l'Ian, que és l'únic hoste de la casa (a part de nosaltres) i ha vingut d'Ohio. Ens hem dividit en dues habitacions de tres persones: Ferran, Jaume i Pep en una, Agustí i Roger en l'altre i amb el Francesc quan arribi.

La sala del pis de baix. Aquí hi ha l'ordinador, epicentre de telecomunicacions.

Al pis de baix hi ha les habitacions, la cuina, una sala i el bany, on mai s'hi està sol. Al pis de dalt el menjador, el microones i la terrassa. Des del terrat estant es veu la Universitat, una massa de ciment rectilínia, a l'esquerra; davant l'aigua del riu/mar (segons el color) i a la dreta la ciutat.

El passadís. Bidireccional full-duplex.

La cuina que no utilitzem.

La sala d'espera del lavabo i ...


el lavabo.


L'escala de pujada i de baixada.


Aquí dalt hi sopem.


Part de la terrassa.


Cap a quarts de quatre hem conegut l'Eduardo Grampín, el cap del projecte amb el qual cooperem, i el Jorge, un altre professor de la Universitat. Ens han vingut a buscar a casa i hem anat fins al seu despatx a la Universitat. La universitat per fora és... bé, com la foto. Hom diria que la van fer durant els anys 70 o 80, i es nota el pas d'alguna generació d'enginyers. Hi ha una cosa diferent aquí, i és que la universitat pública aquí és gratuïta per a tothom, amb tot el que implica de bo i de dolent.

A la universitat, després de conèixer al Leonardo, la persona amb qui hem contactat durant els anteriors mesos fins arribar aquí, i la Raquel, profesora també, ens han presentat formalment el projecte de xarxes en àrees rurals (RAN) en el que participem. Partint d'un projecte d'investigació subvencionat per Microsoft Research, han desenvolupat una xarxa wifi que doni cobertura a una zona rural i nosaltres serem els encarregats d'implantar-la. La planificació i el disseny ja estan finalitzats, així que nosaltres en sí només muntem antenes, endollem antenes, instal·lem routers, marxem.

Cap a les 7 de la tarda hem sortit a passejar una estona, a veure què hi ha per la ciutat així a primer cop d'ull. Hem recorregut la Rambla (el passeig marítim) fins l'alçada de la plaça de la Independència, tornant per l'interior de la ciutat a través de 18 de Juliol i altres carrers que ja he oblidat. Pel camí hem vist les botigues, al Pep li han sobtat els llibreters de vell per la quantitat que n'hi ha, però el que més ens ha sobtat és la proliferació d'esglésies i locals evangelistes que hi ha arreu: La Casa de Cristo Evangélico, El Show de la Fe, la Salvación y curación de todos los males.com , etc. Interessant, interessant.

En arribar la nit, quan ja feia estona que érem a casa hem sopat i hem anat a dormir. Bona nit. Demà, coneixerem les teixidores.