diumenge, 8 de juliol del 2007

Las tejedoras

Primera matinada i en dissabte! A les 6 ens hem hagut d'aixecar per assistir a l'acte d'anunciació de l'inici de les instal·lacions. I de passada la nostra presentació a la Cooperativa. I és que las tejedoras són molt matineres i es veu que a les cinc moltes ja s'han de llevar. He intentat recordar el camí per quan hi anem sols amb la furgo (que arriba dilluns), agafem calle Sarmiento girem a l'esquerra, a la rotonda 3/4 de volta i... avera si demà m'aprenc la resta, perquè així no arribem enlloc. A destacar de la reunió la mala llet d'una tejedora que no apareixia a la llista de cases seleccionades... Una cara de mala hòstia amb unes ulleres tintades que feia por... Al final tot havia estat un malentès i s'ha calmat una mica. Ens hem acomiadat fins dilluns a les 8 en punt. Però en entrar al cotxe en Grampín (tot un personatge, amb un gust televisiu molt selecte), ens ha confessat que havia mentit ja perquè la furgo no la tindríem fins les 9 a Montevideo.

La d'abaix a la dreta és la de la mala llet

De volta a la capital vam anar a passejar per la zona vieja ("sona viejjaa" per l'Ian, un americà que viu amb nosaltres), vam veure un parell de ferias, uns mercadillos on venen de tot, el més interessant són les tasses i culleres especials per fer el ritual del mate (la gent hi està molt enganxada, és molt greu el problema de ses drogues a Uruguai).

Hem dinat molt de gust al mercado del puerto, que consisteix en un mercat gegant on totes les paradetes són iguals, tenen tamborets i preparen parriladas de carn (totes les parts de la vaca). Els Uruguayos són bastant carnívors i amb raó perqué la proporció és de 3 milions de persones i 12 milions de vaques.

Després vem tornar a la caseta i ens vem sobar un parell d'horetes, però no ens podiem oblidar d'en Francesc. Li vam enviar un SMS amb la direcció de la casa per què agafés un taxi. Però la seva contestació: "Cabrooons!! Ja és prou trist viatjar tot sol. Que algú agafi un taxi i em vingui a buscar, que sinó em robaran i violaran!" Així que l'Agustí i en Pueyo van anar-lo a buscar i els altres vàrem seguir dormint.

Després de sopar vem fer la primera incursió a la vida nocturna uruguaya. Fotia un fred infernal! A la que vem veure una mica d'ambient vem entrar a un bar, després de fer una Pilsen i una Patricia, el cambrer ens va donar entrades pel doble B. Una disco amb BMW aparcats a la porta on tothom feia cua i nosaltres vem passar directament amb en Faus al davant i les entrades a la mà. Es porta el baaaile del Koala i el del Osito, que me abraza suavecitoo.