dimarts, 10 de juliol del 2007

Impossible de soldar

Aquest matí hem arribat puntuals a les 8 del matí a la CATFRAY. Feia un fred del carajo, tant a les 8 del matí, com durant la resta del dia. Ara arribant a casa fa una hora la temperatura als termòmetres del carrer era de 2 graus i amb un vent gèlid que tallava la pell i els llavis. Per sort ara tenim una barra de manteca de cacao!

Avui hem acabat la instal·lació de l'antena de la cooperativa, incloent el màstil de 6 metres, l'antena omnidireccional, el cablejat i els filferros per tibar el màstil i fer-lo més resistent al vent. I també hem acabat d'instal·lar un cable UTP des del router fins l'ordinador que utilitzen a la cooperativa, i aleshores... Muhahahahaaa! No funcionava! Resulta que el 76% dels paquets resultaven erronis, per culpa del cable que estava fet malbé en algun punt. En fi, l'hem hagut de treure de nou.

Agustí a mi no em cal l'escala durant la instal·lació del filferro que assegura el màstil. En Francesc subjecta el filferro. En Jaume. .

Tanmateix, el major problema d'avui ha estat la soldadura dels connectors. Ahir quan ens van ensenyar com soldar-lo els de l'empresa on els vam comprar, tot semblava molt fàcil. Avui però, només ens n'hem sortit amb un parell de connectors. I com pot ser que 6 futurs enginyers de Telecom BCN (abans ETSETB) i 4 professors de la Universitat d'Uruguai no poguessin soldar uns miserables connectors i ahir per la tarda fos tan fàcil? Bé, ahir la soldadura la van fer amb un soldador industrial de 100 W, mentres que nosaltres avui en teníem un de 40 W i un altre sense etiqueta de... 35? Hem fet tot el possible per a aconseguir la nostra fita malgrat els escassos recursos dels que disposàvem, com utilitzar dos soldadors alhora per a un mateix connector (una aberració, segurament diria el Pepitu...), i tots els intents han resultat pràcticament inútils. Per sort, demà tindrem un soldador adient.

Amb un soldador gran es fon l'estany i se solden els cables. Amb un soldador petit l'estany no es fon i a més se'n riu de tu.

I bé, mentres uns no soldàvem res, altres hem prosseguit amb la instal·lació de màstils i antenes,
de manera que demà, si tot va bé, inaugurarem la xarxa RANMESH (MESH Rural Area Network).

Ara de nit està fent un fred i un vent que ens està impedint sortir de casa i descobrir la vida nocturna de Montevideo. Però demà, no hi haurà força humana ni natural que ens impedeixi anar al bar Fun Fun a gaudir de l'actuació de la Rosana.